Skip to main content
  • Reconstructie riolering en wegen
  • Donders riolering

Reconstructie riolering en wegen

Het riool draagt bij aan onze hygiëne. Toch kan het gebeuren dat het riool beschadigd raakt door bijvoorbeeld boomwortels of verzakkingen, daarnaast kan het rioleringssysteem simpelweg verouderd zijn. Een reconstructie van het riool en de weg is dan noodzakelijk. Hierbij is het onvermijdelijk dat de weg vaak hersteld of vernieuwd moet worden. De reconstructie van de riolering of van wegen is een klus die vaak door overheden, zowel lokaal als provinciaal of landelijk, aan particuliere bedrijven wordt uitbesteed. Zo heeft Donders bv zich inmiddels voor verschillende projecten in mogen zetten. Dankzij ons uitgebreide assortiment, wagen- en materiaalpark en onze gemotiveerde werknemers weten wij wat het is om de handen uit de mouwen te steken. De reconstructie van een riolering of weg is dan ook een vrij grote klus. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Hieronder leest u meer over onze service.

Een inschatting van het project

De reconstructie van een riool of weg zijn werkzaamheden die de nodige overlast veroorzaken voor ondernemers, bewoners en verkeer in een drukke straat (bij een weg buiten de woonkern zal dit vanzelfsprekend minder overlast veroorzaken). De overlast is een onontkoombaar feit, waarbij het vaak een hele toer is om de juiste balans te vinden tussen werkzaamheden en het openhouden van de weg. Daarom vinden wij het bij Donders bv zaak om mee te denken in de totale planning. Dankzij onze ervaring kunnen wij dan ook een inschatting maken van de duur van de werkzaamheden. Belangrijk punt hierbij is de communicatie tussen de verschillende partijen, waarbij rekening wordt gehouden met de directe omgeving.

Het juiste materieel, de juiste aanpak

Om de reconstructiewerkzaamheden aan de riolering of weg goed en op een kundige manier uit te voeren, beschikt Donders bv over een uitgebreid wagenpark en bijbehorend materiaal. Denk daarbij aan verschillende soorten graafmachines en auto's. Ook containers voor het puin, zand of ander afval kunt u bij deze voertuigen huren. Onze medewerkers hebben inmiddels al verschillende projecten op het gebied van infrastructuur (zowel boven- als ondergronds) uitgevoerd. Niet alleen de reconstructie, maar ook de aanleg van nieuwe systemen is bij ons in goede handen.

Bestrating door ons uit laten voeren

Wanneer de reconstructiewerkzaamheden ondergronds erop zitten, moet natuurlijk het een en ander bovengronds opnieuw aangelegd worden. Met een uitgebreid assortiment verschillende soorten bestrating, waaronder diverse soorten stenen en tegels. Zo kunt u zowel de reconstructie van de riolering als het dichtmaken van de straat en het trottoir door één bedrijf laten uitvoeren. Dat betekent dat dit alles in één offerte opgemaakt kan worden.

Certificering

Wanneer de overheid reconstructiewerkzaamheden door een particulier bedrijf uit laat voeren, dient er sprake te zijn van voldoende en geldige certificaten. Donders bv beschikt over het certificaat ‘Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers’ uitgebreid (VCA**), een ISO-certificering en de certificering BRL 9335 Grond- en stoffenpakket.

Neem contact met ons op

Grondverzet- en Transportbedrijf Donders bv heeft de afgelopen jaren verschillende herstel- en reconstructiewerkzaamheden voor wegen en rioleringen uit moeten voeren. Hierbij is telkens nauw samengewerkt tussen de overheid (gemeente of provincie) en lokale belanghebbenden (omwonenden). Wanneer u als gemeente of bedrijf in de regio van Hilvarenbeek op zoek bent naar een bedrijf voor de reconstructie van het riool, bent u bij ons aan het goede adres. Neem vandaag nog contact op via ons online contactformulier.
Grondverzet Esbeek
Het graven van een blusvijver in Noord-Brabant
Mini graafmachines in Noord-Brabant
Showtuin in Noord-Brabant